7 Sovellusta rahan säästämiseen

Nykyään voit parantaa taloudenhallintaa sekä säästämistä erilaisten sovellusten avulla. Osan voit ladata ilmaiseksi, osa on pienen maksun jälkeen käytössäsi. Sovelluksista voi saada apua erityisesti rahankäytön hallintaan, mikä on yleensä ensimmäinen askel säästämistä kohti, mutta myös käytännön säästämiseen. Omien tulojen ja menojen seuraaminen auttaa selvittämään, mistä kannattaa ja voi säästää.

Hallitse talouttasi

Talouden hallintaan on saatavilla useita sovelluksia. Osa niistä on parempia kuin toiset. Suomeksi saatavilla ei ole kovin suurta tai laadukasta valikoimaa, joten jos perustason englanti taittuu, kannattaa katsoa seuraavia sovelluksia. Suomenkielisiä sovelluksia on saatavilla monilta kotimaisilta pankeilta. Kannattaa tarkistaa pankkisi kanssa, onko heillä rahanhallintaan ja maksamiseen tarkoitettua sovellusta. Pankin omalla sovelluksella on myös hyötyjä: mikäli kaikki rahasi ovat yhdessä paikassa, voit helposti seurata kokonaiskuvaa sovelluksen avulla; tulot ja menot tallentuvat sovellukseen automaattisesti, ja parhaimmillaan voit myös asentaa varoituksia ja muistutuksia laskujen tai tilin saldon hupenemisen varalle.

HomeBudget

HomeBudget on tulojen ja menojen seuraamiseen erikoistunut kattava sovellus, joka toimii niin tietokoneella kuin mobiilissa. Se on saatavilla Androidille, iOS-laitteille, Windowsille sekä Kindlelle. Sovellus kokonaisuudessaan tietokoneversion kanssa maksaa noin 14 euroa, mutta siitä on saatavilla myös ilmainen, kevyempi versio, joka toimii vain mobiililaitteissa. Sovelluksen avulla voi luokitella tulot ja menot; nähdä, paljonko on käytössä; lisätä kuvia kuiteista ja hakea tiettyjä tapahtumia taloushistoriikista. HomeBudgetiin on saatavilla myös laitetyypistä riippumaton synkronointi, jonka avulla kukin perheenjäsen voi syöttää kulunsa yhteiseen budjettiin.

Toshl Finance

Toshl Finance on ilmainen talouden hallintaan tarkoitettu sovellus, jonka avulla voit seurata kulujasi ja tulojasi. Siitä on myös maksullinen Pro-versio, jossa on enemmän toimintoja. Toshl Financea voi käyttää myös selaimella, ja tiedot saa siirrettyä siitä tarvittaessa helposti myös PDF- tai Excel-muotoon. Siihen voi asentaa myös muistutuksia laskuista. Sovellus on saatavilla iOS-laitteille, Windowsille ja Androidille.

Monefy

Monefyn etu on sen nopeakäyttöisyys. Se on helppo ja selkeä, helposti muokattavissa ja synkronoitavissa Dropbox-tilisi kanssa. Helppokäyttöisyys ja selkeys voi olla myös kompastuskivi sovellukselle, sillä se rajoittaa sitä, miten tarkasti taloutta voi tarkkailla. Tiedot saa helposti siirrettyä sovelluksesta ulos. Perusversio on saatavilla ilmaiseksi ja täysversiokin maksaa vain 2,50€. Monefy on toistaiseksi saatavilla vain Androidille.

Säästä

Rahaa päivittäisissä kuluissa voi myös säästää erilaisten sovellusten avulla. Suomeksi hyödyllisiä sovelluksia on saatavilla toistaiseksi vähän, mutta valikoima kasvaa koko ajan. Tässä muutama sovellus, jotka voivat helpottaa arkea ja auttaa säästämään rahaa.

EatByApp

Meneekö sinulla paljon ruokaa hukkaan? EatByApp auttaa pysymään kartalla elintarvikkeiden käyttöpäivien suhteen. Se muistuttaa aina, kun ruoan käyttöpäivä lähestyy. Tämä sovellus on erityisen kätevä kiireisille, isoille perheille. Sovellus maksaa noin 3 euroa, ja se on saatavilla sekä iOS- että Android-laitteille.

Shopbaloo

Shopbaloo on suomalaisille tarjousten metsästäjille suunniteltu sovellus, joka etsi lähistön parhaat ruokatarjoukset. Muista kuitenkin, että tarjousten metsästäminen kannattaa lähinnä lähialueilla, sillä muutoin niiden jahtaamiseen kuluvan ajan ja rahan kulut nousevat suuriksi. Tämä sovellus auttaa löytämään tuotteet alennettuihin hintoihin ilman mainoksien selaamista. Mukana valikoimissa ovat esimerkiksi K-Kaupat, S-Kaupat, Lidl, Tokmanni ja Halpa-Halli. Sovelluksen avulla voi myös luoda jaettavia ostoslistoja. Se on täysin ilmainen, ja saatavilla iPhonelle, Androidille ja Windows-puhelimille.

Sosiaaliset sovellukset

Whatsapp, Facebook messenger tai Skype ovat hyviä tapoja pitää yhteyttä edullisesti tuttujen kanssa. Niiden avulla voi soittaa ja viestitellä ihmisille internetin hinnalla. Ne ovat täysin ilmaisia ja toimivat kaikissa yleisimmissä puhelinmalleissa. Facebook messengeriä ja Skypeä varten sinun on luotava tili, ja Whatsappiin rekisteröidytään puhelinnumeron avulla. Facebook messengerissä ihmiset löytyvät omilla nimillään, Skypessä joko nimellä tai käyttäjänimellä ja Whatsapista löydät muut käyttäjät puhelinnumeron avulla. Monella ihmisellä on jo tili ainakin yhdessä näistä sovelluksista, mutta voit myös kutsua ystäviä, joilla ei ole tiliä, rekisteröitymään käyttäjiksi.

Fitness Buddy

Kuntosalilla tai jumppatunneilla käymisen sijaan voit ladata treenisovelluksen, joka auttaa parantamaan kuntoa. Fitness Buddystä löytyy 1700 eri harjoitusta, ja se maksaa vain 1,50€. Se on kuin oma kunto-ohjaaja: voit etsiä kaikenlaisia treenejä, halusit sitten laihtua, kasvattaa pakaroiden kokoa tai käyttää hyödyksi nurkassa pölyttyviä painoja. Voit suunnitella treenisi, katsoa ohjeistavia videoita ja seurata edistystäsi. Sovellus on saatavilla englanniksi iOS:lle, Androidille ja Windowsille.