Pudota painoa ja toteuta unelmasi – joustoluotto auttaa

Toisinaan, kun talous on tiukalla, ei laskujen ja ruoan jälkeen jää yli yhtään rahaa. Tällöin voi olla hankalaa toteuttaa itseään ja harrastaa asioita, joista pitää. Siksi onkin hyvä olla olemassa mahdollisuus joustoon arjen keskellä. Joustoluotto on saatavilla aina tarvittaessa, ja sen takaisinmaksu on joustavaa. Luottoa voi nostaa lisää tarpeen vaatiessa, kunhan sitä lyhentää minimilyhennyksin joka kuukausi.

Urheilun harrastaminen on usein kallista

Kävely, juokseminen ja tv-jumppa voivat olla edullisia lajeja, mutta ne eivät ole kaikkien suosikkeja ja vaativat hyvän motivaation, sillä harrastaja joutuu usein itse tsemppaamaan itseään parempiin suorituksiin ja lähtemään lenkkipolulle. Moni kaipaa treenikavereita ja motivoivaa, asiantuntevaa ohjaajaa, jotta pääsisi tavoitekuntoonsa tai -painoonsa.

Erilaiset harrastukset ovat usein kuitenkin kalliita. Suosituilla jumpilla voi olla hintaa jopa yli 10 euroa per käyntikerta, mikä tuntuu jo budjetissa. Jos haluaa käydä harrastamassa parikin kertaa viikossa, tulee liikunnalle hintaa jo yli 80 euroa kuussa. Kun ruokarahat ja laskujen maksaminen ovat tiukilla, on liikunta usein ensimmäisiä säästökohteita. Jos kyseessä on kuitenkin tilapäinen talousvaje, voi sen helposti korvata nostamalla hieman luottoa. 50—200 euroa lainaa on helppo ja nopea maksaa takaisin.

Joustoluotto on kätevä hätävara

Joustoluotto on käytännössä hyvin samanlainen lainatuote kuin luottokortti. Asiakkaalle myönnetään luottotili, jolta voi nostaa lainaa omalle tilille aina tarpeen vaatiessa. Luottotilejä on saatavilla erilaisin luottorajoin, kuten 2000—5000 euroa. Lainaa voi nostaa luottotililtä juuri sen verran kuin tarvitsee, toisin kuin pikavippien kohdalla; pikavipit ovat yleensä kiinteitä summia, joten moni joutuu ottamaan enemmän lainaa kuin tarvitsee.

Joustoluoton nimi juontuu sen joustavuudesta: voit maksaa takaisin niin suuria eriä kuin haluat. Joustoluotosta on maksettava joka kuukausi takaisin vähintään minimierä, jonka suuruus riippuu lainantarjoajasta ja lainasummasta, mutta voit myös maksaa suurempia eriä ja saada lainan maksettua takaisin nopeammin, jos haluat – ilman ylimääräisiä kustannuksia.

Joustoluottoja tarjoavat pankit ja rahoitusalan yritykset. Sitä voi hakea suoraan netin kautta ilman vakuuksia tai takaajia. Hakijan on oltava täysi-ikäinen ja asuttava vakituisesti Suomessa, ja lisäksi luottotietojen on oltava moitteettomat. Osa yrityksistä saattaa vaatia todistuksia tuloista, kuten tiliotteita tai palkkatositteita, tai tunnistautumisen Instantor-palvelun avulla tulotason takaamiseksi.

Luoton korko riippuu luottoluokituksestasi. Mitä parempi on luottoluokituksesi ja tulotasosi, sitä paremman koron saat. Vaikka rahatilanteesi olisikin yleisesti ottaen vakaa, voi joustoluotto olla kätevä hätävara pahan päivän varalle. Sitä tarvitsee hakea vain kerran, minkä jälkeen luottotili on olemassa ilman kuluja. Kuluja ja korkoa kertyy vain silloin, kun tililtä nostaa lainaa.

Satsaa hyvinvointiisi

Vaikka yksi kuukausi olisikin tavallista köyhempi, ei kannata jättää omaa hyvinvointia huomiotta. Joustoluotto auttaa maksamaan kuntosalijäsenyyden tai treenit, ja se on helppo maksaa takaisin parin seuraavan kuukauden aikana. Tauko treenaamisessa jää usein kummittelemaan – voimat vähenevät nopeasti, ja on vaikeampi lähteä uudestaan liikkeelle. Kuukaudenkin aikana ehtii tapahtua paljon.
Jos haluat todella päästä tavoitteeseesi, on määrätietoinen, säännöllinen treeni paras tapa. Treeneihin voi usein tulla taukoja sairastumisien tai loukkaantumisien vuoksi, joten niiden jättäminen väliin vapaaehtoisesti hidastaa tavoitteisiin pääsemistä entisestään. Hidas eteneminen voi puolestaan johtaa motivaation lopahtamiseen.