Tarvitseeko sinun lainata rahaa?

Ennen kuin lainaat. Selvitä tarvitseeko sinun lainata rahaa sekä mikäli voit rahoittaa takaisinmaksun. Lue lisää osoitteesta: http://moneynerds.fi/https://smartfinance.fi/.

Tarvitseeko sinun lainata rahaa?

Ennen kuin rekisteröidyt luottokorttiin, pankkilainaan tai kaupan luottokorttiin, tai lisäät nykyiseen korttiin tai lainaan, on järkevää miettiä mikäli oikeasti tarvitset lainarahaa. Näinä aikoina – ekonomisessa epävarmuudessa ja nousevissa laskuissa – useat ihmiset valitsevat nyt maksaa takaisin rahat mitkä he ovat jo lainanneet, kuin lainata lisää.

Päättäessä mikäli sinun pitäisi lainata rahaa

On useita todella tärkeitä kysymyksiä joihin sinun täytyy vastata ennen kuin lainaat rahaa. Kysy itseltäsi jos sinun täytyy käyttää raha, onko sinulla on muita keinoja rahoittaa ostos ja mikäli voit maksaa takaisin rahan mitä aiot lainata.

Tarvitseeko sinun oikeasti käyttää se raha ollenkaan?

Jotkut ihmiset jotka lainaavat rahaa tekevät sen joko miettimättä onko heillä rahaa rahoittaa sitä, koska he uskovat että se on ainut keino, mutta usein siitä ei ole kysymys. Voi olla että voisit viivästyttää ostoa tai olla tekemättä sitä lainkaan.

Kokeile kysyä itseltäsi:

  • Voisinko odottaa että voin ostaa tuotteen ilman lainaamista?
  • Jos on jotain mitä tarvin, onko muita keinoja saada se (esimerkiksi, vaihtaa se johonkin muuhun, ostaa se käytettynä tai hankkia se ilmaiseksi ilmaiselta kierrätyssivustolta)?

Voisitko säästää tai käyttää säästöjäsi mieluummin kuin lainata rahaa?

Jos sinun ei tarvitse käyttää rahaa tänään, niin sinun kannattaisi harkita rahan säästämistä joka kuukausi mieluummin kuin velkaantumista.

Jos oikeasti tarvitset rahan, ja lainaaminen on ainoa vaihtoehto, vertaile eri lainaamisvaihtoehtoja.

Moni meistä on joutunut ottamaan pienen, lyhytaikaisen lainan jossain vaiheessa elämäämme. Mikäli se on rikkinäisen pesukoneen korjaukseen tai sen ansaitun lomamatkan varaamiseen – olemme kaikki kääntyneet pankin, nettilainaajan, tai avokätisen sukulaisen puoleen. Ennen kuin teet mitään edellä mainituista, tarkista lainojen vertailusivustoja kuten SmartFinance.fi.

Sivustot kuten nämä tarjoavat hyvän keinon vertailla henkilökohtaisia lainoja ja muita lainatyyppejä. Esimerkiksi: Henkilökohtaiset lainat ovat myös tunnettu “vakuudettomina” koska ne eivät ole vakuuksien tukemia kuten kotisi tai autosi. Sen sijaan, lainaajat käyttäjät luottotietojasi päättääkseen antavatko he lainan sinulle.

Henkilökohtaiset lainat ovat tyypillisesti 1000 eurosta 25000€ asti ja korko on yleensä kiinteä ja maksat sen valitussa aikataulussa – yleensä yksi, kolme tai viisi vuotta.

Vertailusivustojen käyttö henkilökohtaisten lainojen vertailuun on hyvä idea koska se antaa sinulle yleiskuvan mitä tapahtuu lainamarkkinoilla. Mitkä ovat korot yms.

Tiivistettynä: Älä lainaa, mutta jos oikeasti tarvitset sitä, vertaile aina ennen kuin lainaat. Lisätietoja osoitteessa http://www.kkv.fi/ .